Τριήμερο δράσεων στη Σαντορίνη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία οι δημοτικές αρχές και η Aegean Rebreath με στόχο να επικοινωνήσουν την ανάγκη για την προστασία των θαλασσών μας.

Το τριήμερο αυτό περιελάμβανε εκπαιδευτικά εργαστήρια στη Θηρασιά, υποβρύχιους καθαρισμούς σε λιμάνια και υφάλους όπως και ερευνητικές δραστηριότητες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι επιχειρήσεις ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών μεταδόθηκαν ζωντανά (live streaming) σε κοινωνικά δίκτυα. Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε και ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Καφούρος ο οποίος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για το Δίκτυο Μπλε Δήμων. Διακριτή και η παρουσία του δημάρχου του νησιού κ. Ζώρζου στις δράσεις που υλοποιήθηκαν όπως και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Σιγάλα.

Ο κ. Ζώρζος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Νομικού σε συνάντηση που είχαν με τον επικεφαλής της Aegean Rebreath κ. Σαρελάκο ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Δίκτυο Μπλε Δήμων. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της Σαντορίνης από τις ιδιαίτερα αυξημένες ροές των τουριστών όπως και για τις ευκαιρίες που προσφέρει το Δίκτυο Μπλε Δήμων προκειμένου να αναδειχθούν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον όλα τα νησιά.

Τέλος το γερμανικό δίκτυο ARD επέδειξε ενδιαφέρον για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προχωρήσει στην παραγωγή σχετικού αφιερώματος.