Δήμος Κ. Κέρκυρας και Διαπ. Νήσων

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αποτελεί κεντρικό δήμο της Κέρκυρας, νησί των Ιονίων νήσων και από τα πλέον πυκνοκατοικημένα της Μεσογείου. Αποτελείται από τις δημοτικές ενότητες Κερκυραίων, Αχιλλείων, Ερεικούσσης, Μαθρακίου, Οθωνών, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων και Φαιάκων και έχει έδρα την πόλη της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 ο δήμος αριθμεί 67.112 μόνιμους κατοίκους, ενώ κατά τη θερινή περίοδο δέχεται σημαντικές τουριστικές ροές.

Ο κεντρικός λιμένας στην πόλη της Κέρκυρας είναι ένα υπερσύγχρονο λιμάνι που συμβάλλει στην εμπορική, επιβατική, ναυτιλιακή, τουριστική και αλιευτική δραστηριότητα του νησιού. Παράλληλα, στο νησί δραστηριοποιούνται 3 αλιευτικοί σύλλογοι.

Περιφέρεια : Ιονίων Νήσων
Πληθυσμός : 67.112
Μέλος από : 2023

Πρακτικές για το θαλάσσιο περιβάλλον

Ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αποτελεί ιδρυτικό μέλος του δικτύου και έχει υλοποιήσει τις παρακάτω πρακτικές για την διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος:

  • 1 Σταθμός Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στον Όρμο της Γαρίτσας στην περιοχή του Ανεμόμυλου που έχει συμβάλλει στη συλλογή 44.800 ανακυκλώσιμων υλικών και 130kg αλιευτικών εργαλείων (2021-2023)
  • 2 διευρυμένες δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών
  • 2 ερευνητικά προγράμματα: Δειγματοληψία και ανάλυση ιζημάτων πυθμένα & Δειγματοληψίες για μικροπλαστικά
  • 1 εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης