Δήμος Αργοστολίου, Κεφαλονιά

Το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των Επτανήσων του Ιονίου πελάγους. Ο Δήμος Αργοστολίου, ο μεγαλύτερος από τους τρεις δήμους της Κεφαλονιάς, καταλαμβάνει την κεντρική περιοχή του νησιού και εκτείνεται μέχρι το νοτιότερο χωριό, τη Σκάλα. Το νησί της Κεφαλονιάς έχει συνολικό μήκος ακτών 254 χλμ. και αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Επτανήσων. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021, ο Δήμος Αργοστολίου έχει 23.574 μόνιμους κατοίκους, ενώ κατά τη θερινή περίοδο δέχεται σημαντικές τουριστικές ροές.

Στον δήμο υπάρχουν έξι ενεργοί λιμένες που συμβάλλουν στην εμπορική, επιβατική, ναυτιλιακή, τουριστική και αλιευτική δραστηριότητα του νησιού.

Περιφέρεια : Ιονίων Νήσων
Πληθυσμός : 23.574
Μέλος από : 2023

Πρακτικές για το θαλάσσιο περιβάλλον

Ο δήμος Αργοστολίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος του δικτύου και αναπληρωματικό στο Δ.Σ. του Δικτύου Μπλε Δήμων, ενώ έχει υλοποιήσει τις παρακάτω πρακτικές για την διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος:

  • 11 Γαλάζιες σημαίες το 2023 για τις παραλίες Άβυθος, Αϊ Χέλης, Άμμες, Αράγια Πόρου Λουρδάς, Μακρύς Γιαλός, Μεγάλη Άμμος, Μπούκα Γραδάκια, Πλατύς Γιαλός, Σκάλα 1 και Σκάλα 2