Η επιστροφή μας στον Πόρο για μία ημέρα ήταν αυτή τη φορά ιδιαίτερη. Ετοιμάζαμε για μεγάλο διάστημα μία αρκετά δύσκολη αποστολή καθώς θα υποδεχόμασταν 20 σχεδόν ιστιοπλοϊκά σκάφη με περισσότερους από 50 καταξιωμένους καλλιτέχνες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη για να μας βοηθήσουν στις επιχειρήσεις μας.

Η πρωτοβουλία οργανώθηκε στο πλαίσιο του Pelorus Jack Ocean Trophy και καλύφθηκε από τα δύο μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα RTL & ARD. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά στο πεδίο, καθώς πολλοί από αυτούς καταδύθηκαν μαζί μας και συνέλεξαν απορρίμματα ενώ και πολλοί άλλοι βοήθησαν στις ανελκύσεις. Η ποσότητα που συλλέχθηκε ήταν μεγάλη και προκάλεσε την έκπληξη. Παράλληλα, όμως ανέδειξε τις ευθύνες και το ρόλο της ιστιοπλοϊκής κοινότητας στην προσπάθεια προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η δράση μεταδόθηκε εκτενώς στα γερμανικά μέσα και οι συμμετέχοντες συνέχισαν το ταξίδι τους πλήρως ενθουσιασμένοι με τη δράση και τα αποτελέσματα.

Δεν ήταν όμως το μόνο ιδιαίτερο γεγονός για εμάς καθώς ο επικεφαλής της Marinepool που συμμετείχε στη δράση, δώρισε στον οργανισμό μας δέκα καταδυτικές στολές οι οποίες θα διευκολύνουν το έργο μας κατά τις προσεχείς δράσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες/ους και θα τα ξαναπούμε του χρόνου σε μία νέα περιπέτεια!