Το 15ο μέλος και πρώτο δήμο στην Πελοπόννησο καλωσορίσαμε στο Δικτύο Μπλε Δήμων με την πρώτη μεγάλη υποβρύχια δράση της χρονιάς. Πέντε χρόνια μετά επιστρέψαμε στην περιοχή για να εγκαινιάσουμε το νέο μας σταθμό συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων ολοκληρώνοντας μια σειρά ολιστικών παρεμβάσεων.

Συναντηθήκαμε με το σύνολο των τοπικών αρχών (Δήμαρχο, Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Λιμενάρχη και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου) αλλά και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό την αλληλοενημέρωση και τον αποτελεσματικό συντονισμό στο νέο κοινό μας εγχείρημα. Συμπέρασμα το κοινό ενδιαφέρον όλων μας για την ενίσχυση και διεύρυνση των παραμβάσεων μας. Αισιόδοξο μήνυμα και η παρουσία και η παρότρυνση εκατοντάδων πολιτών που παρακολούθησαν τις προσπάθειες μας και συνέβαλλαν προκειμένου να ξεκινήσει η νέα μας χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το δίκτυο πλέον επεκτείνεται και στην ηπειρωτική Ελλάδα , γεγονός που αποδεικνύει πως η ανάγκη για συνολικές παρεμβάσεις δεν αφορά μόνο στα νησιά. Για την Aegean Rebreath η Καλαμάτα ως μία μεγάλη πόλη αποτελεί μία ακόμα πρόκληση που σίγουρα θα μας προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα.