Με δύο ακόμα επισκέψεις στον Πόρο και τη Λευκάδα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα παράδοσης εξοπλισμού για τις διαρροές καυσίμων και λιπαντικών από την ΕΛΙΝ σε μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από 4 μήνες και βασίσθηκε στη διαβούλευση που αναπτύχθηκε με τα μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων. Τέσσερις δήμοι που βρίσκονται σε τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες επιλέχθηκαν για την πρώτη χρονιά.

Μετά τη Σαντορίνη και την Αλόννησο, εκπρόσωποι του οργανισμού μας και της ΕΛΙΝ βρέθηκαν και στο νησί του Αργοσαρωνικού αλλά και στο νησί του Ιονίου για την παράδοση του εξοπλισμού στις τοπικές αρχές. Και οι δύο επισκέψεις αξιολογήθηκαν ως επιτυχημένες καθώς εκπρόσωποι της αλιευτικής κοινότητας, των δημοτικών αρχών και του λιμενικού παρευρέθηκαν στην παράδοση του εξοπλισμού και στα εργαστήρια που οργανώθηκαν.

Το πρόγραμμα συγκέντρωσε το αυξημένο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών και προσέφερε χρήσιμα συμπεράσματα στον οργανισμό μας σχετικά με την προστιθέμενη αξία της πρωτοβουλίας. Δεν είναι τυχαίο πως οι τοπικές κοινωνίες αξιολόγησαν την πρωτοβουλία ως ιδιαιτέρως χρήσιμη και στοχευμένη έναντι ενός προβλήματος που εμφανίζεται τακτικά στα λιμάνια της χώρας. Η πρωτοβουλία αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος σε άλλα μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων.

 

Δείτε το σχετικό video