Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για το περιβάλλον πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα  και ξεκινάει στην περιοχή της Ραφήνας. Το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, την Επιτροπή για το Βιώσιμο Περιβάλλον Ραφήνας – Πικερμίου και την υποστήριξη της British American Tobacco, συνδυάζει ερευνητικό έργο και δράσεις ευαισθητοποίησης για την αλόγιστη απόρριψη των αποτσίγαρων.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε συμβολικά με την τοποθέτηση μιας πρωτότυπης καλλιτεχνικής εγκατάστασης στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας, μιας πραγματικής «σκηνής εγκλήματος» στην οποία, δίπλα στα θύματα όπως ψάρια και χελώνες, τοποθετήθηκε το πιστό αντίγραφο ενός γιγαντιαίου αποτσίγαρου. Το πρόγραμμα με τίτλο “Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα” στοχεύει στη συλλογή πραγματικών δεδομένων με τη χρήση καινοτόμας τεχνολογίας σχετικά με την απόρριψη αποτσίγαρων στο θαλάσσιο περιβάλλον, την ευαισθητοποίηση για τη βελτίωση της ποιότητας του παράκτιου και θαλάσσιου χώρου και την ενεργή κινητοποίηση γύρω από το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα του βιώσιμου περιβάλλοντος.

Η Aegean Rebreath έχοντας ως αρχή πως η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας αναπτύσσει άλλη μια σημαντική συνέργεια προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο πως η θαλάσσια ρύπανση ξεκινάει πρωτίστως από την ξηρά.  Η βιομηχανία, οι τοπικές αρχές, η κοινωνία των πολιτών αναλαμβάνουν ρόλο…