Το πρώτο Σαββατοκύριακο του χειμώνα μας βρήκε στην Αμοργό για ένα εργαστήριο που οργανώσαμε για την κλιματική αλλαγή, τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί σε επίπεδο παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το εργαστήριο, το οποίο προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Attica Group και σε συνεργασία με το Δήμο Αμοργού.

Το ζεστό καλωσόρισμα και η φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας αποτέλεσαν εξαιρετικό ξεκίνημα σε αυτή την πρώτη μας επίσκεψη στο νησί. Μεγάλο κέρδος η ενεργή συμμετοχή των κατοίκων με συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων στις ενότητες που κάλυπτε το εργαστήριο. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε το Δήμαρχο, στελέχη των τοπικών αρχών και την αλιευτική κοινότητα για το Δίκτυο Μπλε Δήμων. Εισπράξαμε το αυξημένο ενδιαφέρον τους τόσο για την προσχώρηση στο Δίκτυο όσο και για την εγκατάσταση σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στο νησί. Φυσικά δεν παραλείψαμε να προγραμματίσουμε και μια διευρυμένη δράση στο νησί κατά το επόμενο έτος.

Επομένως, αποχαιρετήσαμε την Αμοργό με την υπόσχεση πως σύντομα, σύσσωμη η ομάδα της Aegean Rebreath, θα επιστρέψει για να βρεθεί στο πεδίο.