Οι σταθμοί μας πληθαίνουν συνεχώς με τελευταία άφιξη τον νέο σταθμό στις Κυκλάδες και, συγκεκριμένα, στο νησί της Αμοργού! Μία ακόμα ολιστική παρέμβαση για την Αμοργό που προστίθεται στα 18 νησιά που έχουν εγκαταστήσει Σταθμούς Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων και την προσχώρηση του δήμου Αμοργού στο Δίκτυο Μπλε Δήμων η οποία συνοδεύεται από πολιτικές πρόληψης και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.

Για την εγκατάσταση του Σταθμού μιλήσαμε με τις δημοτικές αρχές, την αλιευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία που υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά το νέο για αυτούς εγχείρημα. Δεν είναι τυχαίο πως ο σταθμός εγκαταστάθηκε με τη συμβολή όλων!

Η εγκατάσταση του νέου Σταθμού στην Αμοργό έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου όλα τα ελληνικά νησιά ετοιμάζονται, εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, να υποδεχτούν αυξημένες τουριστικές ροές αλλά και να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων. Και, φυσικά, τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί διευρυμένες δράσεις της ομάδας μας σε διαφορετικά σημεία του νησιού.