Γενική Συνέλευση Δικτύου Μπλε Δήμων

Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μπλε Δήμων επιβεβαίωσε τη σημασία του μοναδικού αυτού εγχειρήματος το οποίο πλέον εξελίσσεται σε ένα εθνικό μοντέλο!
Η ενεργός συμμετοχή και το ενδιαφέρον των δημάρχων αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς το σύνολο των μελών του δικτύου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση που στόχο είχε την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Εννέα πλέον δήμοι συμμετέχουν στο διοικητικό όργανο που ανήκουν σε 5 περιφέρειες της Ελλάδας! Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός πως οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον των προκατόχων τους, ενώ ορισμένοι από αυτούς κατέλαβαν και θέσεις εντός του διοικητικού συμβουλίου.

Ομόφωνη απόφαση των μελών ήταν πως η επόμενη συνέλευση του δικτύου θα στοχεύσει στη διαβούλευση με τα αρμόδια υπουργεία και στη διαμόρφωση των στρατηγικών προτεραιοτήτων για το 2024. Στο επίκεντρο των κατευθύνσεων που θα αναπτυχθούν θα βρεθούν και οι προτάσεις που θα καταθέσει η Τεχνική Ομάδα του δικτύου.

 

 

Προσχώρηση 4 νέων μελών

Το 2024 έφερε ήδη τέσσερα νέα μέλη στο Δίκτυο Μπλε Δήμων! Οι δήμοι Σαντορίνης, Σκύρου που έως σήμερα συμμετείχαν ως άτυπα αλλά ιδιαίτερα ενεργά μέλη μέσω των Λιμενικών Ταμείων τους, όπως και οι δήμοι Σπετσών και Ζακύνθου πλέον αποτελούν και επισήμως μέλη του δικτύου μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Δεκαεννιά (19) πλέον δήμοι από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο δίκτυο εκπροσωπώντας 5 διαφορετικές περιφέρειες! Οκτώ (8) νησιά των Κυκλάδων, τέσσερα (4) του Ιονίου, δύο (2) των Σποράδων, δύο (2 )του Αργοσαρωνικού, ένα (1) των Δωδεκανήσων και δύο (2) δήμοι στην ηπειρωτική Ελλάδα αποτελούν μέλη του δικτύου.

Η είσοδος των τεσσάρων αυτών δήμων στο δίκτυο αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς οι νέες δημοτικές αρχές εμφανίζονται ιδιαίτερα αποφασισμένες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την θαλάσσια ρύπανση στα νησιά τους. Το σίγουρο είναι πως ήδη η προσπάθεια αυτή αποτελεί πρότυπο και για τους υπόλοιπους νησιωτικούς και παράκτιους δήμους!