Το παρών στη Διεθνή Διάσκεψη των Ωκεανών έδωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντωνόπουλος όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να παρουσιάσει το Δίκτυο Μπλε Δήμων σε πλήθος εκπροσώπων φορέων και οργανισμών.

Ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα και αποτέλεσε μία μεγάλη ευκαιρία για την επιπρόσθετη προβολή της πρακτικής του δικτύου που εγείρει το ενδιαφέρον σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένη αναφορά για το ρόλο του δικτύου υπήρξε και στο side event που διοργανώθηκε από την Aegean Rebreath σε συνεργασία με τη German UN Ocean Decade Committee, όπου βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε ο ρόλος των εταιρειών στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στο πάνελ συμμετείχαν διακεκριμένα στελέχη τα οποία και κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η αγορά στο πεδίο της βιωσιμότητας. Η βασική θέση της Aegean Rebreath ήταν πως πρακτικές που δεν συμπεριλαμβάνουν τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές αρχές δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των παρεμβάσεων. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε το Δίκτυο Μπλε Δήμων και η στήριξη του έργου του από πλήθος εταιρειών, βάσει ολιστικών προγραμμάτων που επιδιώκουν την αλλαγή νοοτροπίας σε τοπικό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης υπήρξε συνάντηση του κ. Αντωνόπουλου με τον επικεφαλής της Aegean Rebreath κ. Σαρελάκο όπου και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα του δικτύου.